Εισηγήσεις σε συνέδρια και ημερίδες

1. ¨Ο λογοτεχνικός Διαγωνισμός της Βιβλιοπαμφαγονίας. Η περίπτωση του  1ου  Δημοτικού Σχολείου Ακράτας¨    Eπιμορφωτική εκπαιδευτική ημερίδα που διοργανώθηκε από το σχολικό σύμβουλο 8ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Ν. Αχαΐας (Μάιος  2001)


2. "Η λογοτεχνία στο Δημοτικό σχολείο του 21ου αιώνα". Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους νεοδιόριστους δασκάλους της Αιγιάλειας που διοργανώθηκε από το σχολικό σύμβουλο 8ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Ν. Αχαΐας και το ΠΕΚ (Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο) Πατρών στις (18 Οκτώβρη 2001)

3. "Η Λογοτεχνία στο Δημοτικό σχολείο".  Στην εκδήλωση του 10ου  Δημοτικού σχολείου Αιγίου (28 Νοέμβρη 2001)

4. "Διδακτική προσέγγιση της λογοτεχνίας στο Δημοτικό σχολείο με τις νέες Τεχνολογίες". Επιμορφωτικά σεμινάρια (Οκτώβριος 2002) για τους νεοδιόριστους δασκάλους -Καλάβρυτα και Πάτρα- από το ΠΕΚ Πατρών.

5. "Διαδικτυακός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός της Βιβλιοπαμφαγονίας 2000-2002" Δυνατότητες Διαδικτυακής Αφήγησης (αναρτημένη ανακοίνωση, poster).  Γ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνικό και Καποδιστριακό    Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τομέας  Ανθρωπιστικών Σπουδών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας Επιστήμης  και Εκπαίδευσης  (Κ.Ε.ΕΠ.ΕΚ.), με θέμα: "Η Λογοτεχνία Σήμερα: Όψεις, Αναθεωρήσεις, Προοπτικές" Νοέμβρης 2002.

6. "Building Bridges with Stories" "Xτίζοντας  γέφυρες με ιστορίες" Καινοτόμες Διαδικτυακές δράσεις στο Δημοτικό σχολείο του 21ου αιώνα. Εκδήλωση από το σύλλογο "Φίλοι του Βιβλίου"  Άρτας  (24 Ιανουαρίου 2003)

7. "Διαδικτυακή δράση" Σε ημερίδα που οργάνωσε η ΕΡΑ Πάτρας την 1η Φεβρουαρίου 2003 σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΠΗΝ και  επιβραβεύτηκαν οι (92) Λιλιπούτειοι Δημοσιογράφοι της Αχαΐας που πήραν μέρος στον 2ο Διαδικτυακό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Βιβλιοπαμφαγονίας.

8. "Η επίδραση της  λογοτεχνίας στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου". Ανωτέρα σχολή επιμορφώσεως της εκκλησίας της Ακράτας, στις 16 Φεβρουαρίου 2003.

9."Διαδικτυακός Διαγωνισμός- Βιβλιοπαμφαγονία 2002-2003, Οι Τ.Π.Ε στο Δημοτικό Σχολείο", 6ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Πληροφορικής, Πορταριά Πηλίου, Ιούνιος 2003.

10.Επιμορφώτρια στους δασκάλους των δημοτικών σχολείων της Πάτρας με θέμα: «Επικοινωνία με φορείς εμπλεκόμενους στην Εκπ/κή Διαδικασία», Π.Ε.Κ, 2003.

11."Ομιλία-καλωσόρισμα στην έναρξη του συνεδρίου" ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής  του Α΄  Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα "Η θέση του Σπύρου Περεσιάδη στο Νεοελληνικό θέατρο" που διοργανώθηκε στην Ακράτα στις 24-25 Ιουλίου 2004.

12.Επιμορφώτρια στους δασκάλους των δημοτικών σχολείων της Πάτρας με θέμα: «Ευρωπαϊκή Διάσταση στην Εκπαίδευση», Π.Ε.Κ, 2004.

13.«Διαδικτυακά ¨Φτερουγίσματα¨ στο Σχολείο της Γνώσης και Δεξιότητας», 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη», Σύρος 13-15 Μαΐου 2005

14.«Εφαρμογή διδακτικού υλικού για το γλωσσικό μάθημα της Ε΄ Δημοτικού», Άννα Ιορδανίδου, Αναστασία Αναστασοπούλου, Γιάννης Γαλανόπουλος, Γιάννης Δρυς, Αναστασία Ευσταθίου, Άννα Κόττα, Ηλιάννα Πέττα, Βλασσούλα Σοφιανοπούλου, Πέτρος Χαλικιάς, Συνέδριο Γλωσσολογίας (Θεσσαλονίκη, Μάιος 2005)

15.«Ταξίδια με τη Βιβλιοπαμφαγονία», εισήγηση σε στρογγυλό τραπέζι στο σεμινάριο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με θέμα: «Ανοίγοντας δρόμους στην Παιδική/Νεανική Λογοτεχνία: Νέες τάσεις γραφής, νέοι τρόποι προσέγγισης», Ακράτα 13-15 Μαΐου 2005.

16. «Χτίζοντας ένα παραμύθι με συγγραφείς τους μαθητές της  Α΄ Δημοτικού», εισήγηση στο βιβλίο: Έρευνα και Πρακτική του Γραμματισμού στην Ελληνική Κοινωνία Ανάγκες και προοπτικές, επιμ. Π. Παπούλια- Τζελέπη, Α. Φτερνιάτη, Κ. Θηβαίος, Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2006

17.«Ανάγνωση και Γραπτή έκφραση στην Προσχολική και Πρώτη Σχολική Ηλικία: Η πρόκληση της Πράξης», Εισήγηση στην ημερίδα της Εταιρείας Γλώσσας και Γραμματισμού με θέμα: «Δραστηριότητες Γραμματισμού για τη Β΄ τάξη του Δημοτικού βασισμένες στους μύθους του Αισώπου». Παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 11/3/ 06

18.«Γέφυρες γραμματισμού και αλληλοκατανόησης στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ακράτας», μια απόπειρα Διαπολιτισμικής Προσέγγισης με βάση τα έθιμα στο περιοδικό: Γλώσσα και Γραμματισμός, Ενημερωτική Έκδοση της Ελληνικής Εταιρείας Γλώσσας και Γραμματισμού, 17ο τεύχος, άνοιξη 2006.

19.«Μια Διδακτική Διαπολιτισμική Προσέγγιση με βάση τα έθιμα», εισήγηση στην Ημερίδα «Διδακτικές προσεγγίσεις και Αντιμετώπιση Προβλημάτων στη Σύγχρονη Πολυπολιτισμική Τάξη» που διοργάνωσε το ΙΠΟΔΕ (Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης) τον Απρίλιο του 2006.

20.“Στιγμιότυπα από το έθιμο του γάμου στην Ελλάδα και την Αλβανία”,  πρόταση διδασκαλίας διαπολιτισμικής προσέγγισης (με φύλλα εργασίας) στο δικτυακό τόπο του ΥΠΕΠΘ στο: http://www2.e-yliko.gr/htmls/dimgl2.aspx φιλοξενείται από τις 8/5/2006.

21.Επιμορφώτρια στους επιμορφωτές για τα γλωσσικά εγχειρίδια της Ε΄ και Στ΄ τάξης στα «Ταχύρυθμα επιμορφωτικά προγράμματα των εκπαιδευτικών υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα νέα διδακτικά πακέτα» που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Ιούνιος 2006, Πάτρα.

22.Η «Ανταπόκριση» των αλλόγλωσσων/αλλοδαπών μαθητών στο Διαδικτυακό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Βιβλιοπαμφαγονίας, εισήγηση στο 9ο συνέδριο με θέμα: Ελληνικά ως Δεύτερη ή Ξένη Γλώσσα, διοργάνωση: Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παιδ. Τμήμα Δημ. Εκπ. Παν. Πατρών, Πάτρα (2006).

23.Επιμορφώτρια στους δασκάλους των δημοτικών σχολείων της Ανατολικής Αιγιάλειας για τα γλωσσικά εγχειρίδια της Ε΄ και Στ΄ τάξης στα «Ταχύρρυθμα επιμορφωτικά προγράμματα των εκπαιδευτικών υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα νέα διδακτικά πακέτα» που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Σεπτέμβριος 2006, Αίγιο.

24.Επιμορφώτρια στους δασκάλους των δημοτικών σχολείων της Πάτρας με θέμα: «Αξιολόγηση ως Παιδαγωγική Πράξη σε σχέση με το Διδακτικό Έργο», Π.Ε.Κ, 2003.

25.Εισηγήτρια σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό και τη Λευκωσία Κύπρου (17/11/2006 και 18/11/2006) με θέμα «Τα νέα βιβλία για τη γλώσσα», Διοργάνωση Α. Κί.Δα. (Ανεξάρτητη κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών Κύπρου).

26.Διάλεξη με θέμα: «Σπυρίδων Περεσιάδης ο τυφλός δραματουργός της Αχαϊκής γης» στο πλαίσιο του προγράμματος Διαλέξεων της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος, που διοργανώνονται στην αίθουσα Αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών το διάστημα Νοέμβριος 2006- Μάιος 2007. Διοργάνωση: Τομέας Παιδείας και Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας, 26/2/2007, Πάτρα.

27.Ομιλία με θέμα «Η Διαπολιτισμικότητα στο σύγχρονο σχολείο» στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος «Καλλιπάτειρα» που διοργάνωσαν από κοινού τα δημοτικά σχολεία της Ακράτας και Αιγείρας, 6/6/2007.

28.Εισήγηση με θέμα: «Τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα ως δυνατότητα ανάδειξης καινοτόμων διαθεματικών δράσεων» στο 9ο Συνέδριο της μονάδας Μεθοδολογίας και Προγραμμάτων Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Κολλέγιο Αθηνών και το Κολλέγιο Ψυχικού (18-20 Ιανουαρίου 2008) με θέμα: «Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή των νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων. Τι άλλαξε;».

29.Η εργασία με τίτλο: «Μια πρόταση διδασκαλίας για την παραγωγή γραπτού λόγου μέσα από διαθεματικές δράσεις στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης», αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Εκπαιδευτικά Μονοπάτια  (δίκτυο συνεργασίας Λεόντειου Λύκειου Πατησίων με το Πανεπιστήμιο Πατρών): http://www.edupaths.gr/files/parousiasi.html, προσπέλαση: 28/1/2009.

30.Επιμορφώτρια στους δασκάλους των δημοτικών σχολείων της Ηλείας με θέμα: «Σύγχρονες Μέθοδοι Διδασκαλίας», Π.Ε.Κ, Αύγουστος 2008, Πύργος.

31.Εισήγηση με θέμα: «Όταν η Παιδεία παίζει;» στην Επιστημονική Συνάντηση του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας, Ευγενίδειο Ίδρυμα, Αθήνα 31/10-3/11/2008.

32.Εισήγηση με τίτλο: «Μαγικά ταξίδια στη Βιβλιοχώρα με συνεπιβάτες τους μαθητές της Α΄ και  Β΄ τάξης», στην ημερίδα εκπαιδευτικών με θέμα: «Η σχέση σχολείου και παιδικής λογοτεχνίας σήμερα. Οράματα – Προοπτικές» που διοργάνωσε το ΕΚΕΒΙ και ο ΚΥΚΛΟΣ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, 23/1/2009.

Блог http://webekm.com/ и още нещо.

Full premium theme for CMS

Bookmaker bet365 The best odds.