Περεσιάδεια 2004

Μαθαίνω να γράφω κείμενα

Περεσιάδεια 2004
Πολιτιστικός Σύλλογος Ακράτας "Αναγέννηση"

Όταν ένα χρόνο πριν το Δ.Σ. του ιστορικού Συλλόγου «Αναγέννηση» Ακράτας  οραματίστηκε τη διοργάνωση εκδηλώσεων με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, δεν φαντάστηκε την έκταση που θα έπαιρνε το εγχείρημα αυτό. Η μεγάλη αυτή προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία χάρη στη συνεργασία των πνευματικών ανθρώπων της Ακράτας.

 

Η αποδοχή και το αγκάλιασμα του κόσμου, όπως εκδηλώθηκε μέσα από την αθρόα προσέλευσή του στους χώρους των εκδηλώσεων (αίθουσα Αναγέννησης, πλατείες Αγίου Γεωργίου- Μεσορουγγίου), ήταν δώρο αναπάντεχο για τους διοργανωτές.

Τα «Περεσιάδεια» αποτέλεσαν φόρο τιμής στο πρόσωπο του δημιουργού του τόπου μας Σπυρίδωνα Περεσιάδη, κάτι που και στο παρελθόν έπραξαν με τον ανάλογο σεβασμό άνθρωποι και συλλογικοί φορείς. Με την επιλογή των εκδηλώσεων (Συνέδριο- Θεατρικό Αναλόγιο και Πολυεπίπεδη Εικαστική Έκθεση) επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε υπό ένα σύγχρονο πρίσμα τον άνθρωπο και το έργο του. Θελήσαμε να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση του τυφλού δραματουργού στο Νεοελληνικό θέατρο μέσα από τη διοργάνωση Πανελλήνιου Συνεδρίου, όπου εκλεκτοί προσκεκλημένοι θα ανέλυαν διεξοδικά την προσφορά του στην Τέχνη και τα Γράμματα.

Μαθαίνω να γράφω κείμενα
Σύλλογος "Αναγέννηση"
Πολιτιστικό Καλοκαίρι
Φυλλάδιο Εκδηλώσεων

Η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας με τίτλο: «Περεσιάδεια 2004, Συνέδριο- Θεατρικό Αναλόγιο» περιέχει τις εισηγήσεις των συνέδρων, το κείμενο του Θεατρικού Αναλόγιου, αποσπάσματα από το αρχείο της οικογένειας Περεσιάδη, φωτογραφικό υλικό και δημοσιεύματα του τύπου.Επιχειρείται η επανέκδοση του θεατρικού έργου Νεράϊδες, κείμενο το οποίο, ευελπιστούμε ότι θα εμπνεύση τους ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και θα το ζωντανέψουν στη σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» προχώρησε στην έκδοση αυτή με σκοπό να προκαλέσει το ερευνητικό ενδιαφέρον ανθρώπων που θα ήθελαν να γνωρίσουν βαθύτερα τον ποιητή και τον τόπο μας όπως αυτός αποκαλύπτεται μέσα στο έργο του. Θεωρούμε ότι η συμβολή της έκδοσης αυτής στην καταγραφή και διατήρηση της τοπικής ιστορίας είναι αναντίρρητα σπουδαία για τους ερευνητές και ιστορικούς του μέλλοντος αλλά και για τους ανθρώπους που θέλουν να κρατήσουν άσβεστη τη μνήμη της παράδοσής μας.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Το ζωντανό δηλαδή, κομμάτι της Ακράτας που συμμετέχει, διοργανώνει, παίρνει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις ανεξάρτητα από ηλικίες, καλύπτει μουσικά τα θεατρικά δρώμενα, εκθέτει έργα εμπνευσμένα από τον τόπο του. Να ευχαριστήσω όμως και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ακράτας για τη συνδιοργάνωση, το Δήμο Ακράτας για την υλικοτεχνική στήριξη, τους φορείς που διευκόλυναν την πραγματοποίηση των φετινών εκδηλώσεων και όλους όσους ανώνυμα στάθηκαν αρωγοί στο έργο μας.  

Το ολυμπιακό έτος «2004» καταγράφεται ως έτος δημιουργίας, προσφοράς και εθελοντισμού του πνευματικού δυναμικού της Ακράτας..


Η πρόεδρος του Συλλόγου «Αναγέννηση»
Αναστασία Ευσταθίου

 

Блог http://webekm.com/ и още нещо.

Full premium theme for CMS

Bookmaker bet365 The best odds.