Η γερακίνα και ο πρίγκιπας Νερένιος

Η γερακίνα και ο πρίγκιπας Νερένιος
  • Εκδόσεις: "Κόκκινη Κλωστή Δεμένη"
  • Εικονογράφηση: Α.Κασιάδη

Η ιστορία διαδραματίζεται το 1854 στη Νιγρίτα των Σερρών. Ο Τούρκος δυνάστης κρατά τα κλειδιά της πόλης και ο εγωιστής πρίγκιπας Νερένιος διαφεντεύει το νερό της. Τότες ήταν που γεννήθηκε και η όμορφη Γερακίνα, που 'χε μάτια σαν του γερακιού, κορμί σαν ελαφίνα και μαύρα σαν του κατραμιού μαλλιά.

Μοίρα κακιά όμως πλανιέται σαν μαυροπούλι πάνω απ' την πόλη και, κατά πως λεν οι θρύλοι, το νερό θα απελευθερωθεί, σαν θυσιαστεί η πιο όμορφη μακεδονοπούλα κόρη την ημέρα που η επιφάνεια του νερού του πηγαδιού θα γενεί χρυσή.

@γαπουλίνια Χριστούγεννα

@γαπουλίνια Χριστούγεννα
  • Εκδόσεις: "Κόκκινη Κλωστή Δεμένη"
  • Εικονογράφηση: Θένια Μιμηλάκη

Ο νέος πλανητάρχης Τσάο Τσάο Γη εξαναγκάζει τον Αϊ-Βασίλη και την Ιταλιάνα μάγισσα Μπεφάνα να αποσυρθούν πια από το μοίρασμα των δώρων. Τους ανακοινώνει ότι το χριστουγεννιάτικο δώρο φέτος για όλα τα παιδιά του κόσμου είναι το ηλεκτρονικό παιχνίδι Pen Play. Το νέο όμως παιχνίδι σκορπίζει τη διχόνοια και το μίσος στον παιδόκοσμο. Θα τα καταφέρει ο αδίστακτος πλανητάρχης να υλοποιήσει το σατανικό σχέδιό του;

Με το μελάνι της σουπιάς

Το ατύχημα το Αη Βασίλη

Ο Ξαπλώστρας ο αστερίας ψιθυρίζει στο  αστεράκι, τον δραπέτη του ουρανού, τι συνέβη στον πλανήτη γη, όταν ο ψαρόκοσμος αγανάκτησε πια με τα σκουπίδια των ανθρώπων στις θάλασσες και τα ποτάμια και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Το αστεράκι μαθαίνει από πρώτο χέρι τη δράση του Στρατηγού κάβουρα, της Παχουλένιας φάλαινας, της Μπουρμπουλήθρας Θαλάσσιους και τόσων άλλων ηρώων που τα κατορθώματά τους γράφτηκαν με το μελάνι της Πέπης της σουπιάς. Όμως μπερδεύεται όταν βλέπει το συγγραφέα της ιστορίας να αφήνει το μολύβι και να παίρνει ενεργά μέρος στη δράση. Θα τα καταφέρει ο Ιπποκράτης να σώσει τον πλανήτη; Ποιοι θα τον βοηθήσουν; Και τι είναι αυτή η σημαία ΣΑΣ που κανένας από τους ισχυρούς της γης δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει;

Χριστούγεννα στη Γελανδία

Χριστούγεννα στη Γελανδία

Τα Χριστούγεννα στον πλανήτη πλησιάζουν και τα γράμματα των παιδιών με τις επιθυμίες τους δε λένε να φτάσουν στη σπηλιά του Κάλι Καλ του καλικάντζαρου. Εκεί κάτω, αναρρώνει, μήνες τώρα, ο τραυματίας Αϊ-Βασίλης παρέα με τα ξωτικά του και τα καλικατζαρούδια, ετοιμάζοντας τα δώρα των παιδιών.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο βασιλιάς Γελιονάρδος φυλακίζεται, η μαγική σκόνη εξαφανίζεται, ο Αϊ-Βασίλης συλλαμβάνεται με την τουρμπινομηχανή των είκοσι ταράνδων ενώ κάποιοι αδίστακτοι κατασκευάζουν τα νέα τσιπς κατά του γέλιου.

Τι θα γίνει όμως όταν το Ρυάκι των Δακρύων θα διασχίσει τη χώρα της Γελανδίας;

Το ατύχημα του Αϊ Βασίλη

Το ατύχημα το Αη Βασίλη

Την προτελευταία νύχτα του χρόνου ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει τα δώρα στα παιδιά του πλανήτη με την τουρμπινομηχανή του, που είχε δύναμη δέκα ταράνδων. Η μηχανή όμως πέφτει στην καπνοδόχο του σπιτιού του μικρού Χρίστου και ο χοντρούλης άγιος βρίσκεται μέσα στο τζάκι τραυματισμένος σοβαρά.

Τώρα, ποιος θα αναλάβει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά που περιμένουν; Και που θα βρεθούν τόσα δώρα;

Οι μεγάλες αποφάσεις θα παρθούν κα΄τω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, εκεί όπου δρα ο Κάλι Καλ, ο καλλιτέχνης καλικάντζαρος του Δωδεκαημέρου. Το αγγελάκι με το μαγικό του ραβδάκι θα δώσει εντολή στο ΚΟΥΜΕΛΟΣΟΚΟΛΑΤόχημα και μαι μεγάλη περιπέτεια θα αρχίσει παραμονές της Πρωτοχρονιάς με τον παράξενο γλυκό "ταχυδρόμο" του τραυματία άγιου. 

Ο Κάλι Καλ σας προσκαλεί να τεξιδέψετε μαζί του στις γωνιές του πλανήτη και όχι μόνο... Φορέστε το γιορτινό σας χαμόγελο και βουρ, απογειωθείτε μαζί του!

Η κόρη των Αιγών

Το ατύχημα το Αη Βασίλη

Ο Μάνος ο ανυπόμονος, που δεν τα έχει καλά με το "σ", το "ψ" και το "ξ", ο Θεοφάνης, ο γιος του κηπουρού, που δεν ξέρει από αρχαία, η Χριστίνα η ατσίαδα, η μικρή Κατερίνα, που θέλει να γίνει ηθοποιός, η αδελφή της η Κική, η δημοσιογράφος, ο σοβαρός Νίκος και ο βιβλιοφάγος Στέφανος είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας. Στα πόδια τους ανακατεύεται ο ίσκος της μπουκαμβίλιας, ένας στραός καβουριων, οι δεκαοχτούρες, η καμηλοπάρδαλη, μια κλέφτρα σωπή, μια νευρική νυφίτσα, μια μπάλα που τους οδηγεί σε μια ανακάλυψη...

Μια κάλτσα που τη λέγαν Ευρυδίκη

Klematis

Και βέβαια δεν είμαι μια συνηθισμένη κάλτσα. Με τέτοιο όνομα βαρύ στις πλάτες μου, δηλαδή Ευρυδίκη, είναι δυνατό να ζήσω όπως όλοι οι άλλοι;

Ζούσα μια ευτυχισμένη ζωή στη Ρουχοπολιτεία με τον άντρα μου, τον Ευριπίδη, και άλλους συγγενείς, στο σπίτι των Χατζηχαραμοφάηδων. Μια ωραία πρωία μια ξαφνική κλοτσιά του υιού Χατζηχαραμοφάη με προσγείωσε στο παιδικό δωμάτιο. Μπρρ! Ένα δωμάτιο όπου βασίλευε η θλίψη και η σιωπή. "Και γιατί, παρακαλώ;" θα μου πείτε.

"Εμείς ξέρουμε ότι στα παιδικά δωμάτια υπάρχει μόνο η χαρά". Λάθος κάνετε, αγαπητοί μου. Τι έχετε να πείτε για τις μαύρες σακούλες που εξαφανίζουν παλιά ρούχα και παιχνίδια; Σακούλες που παίρνουν το δρόμο για την Αποθήκη.