Με το μελάνι της σουπιάς

Το ατύχημα το Αη Βασίλη

Ο Ξαπλώστρας ο αστερίας ψιθυρίζει στο  αστεράκι, τον δραπέτη του ουρανού, τι συνέβη στον πλανήτη γη, όταν ο ψαρόκοσμος αγανάκτησε πια με τα σκουπίδια των ανθρώπων στις θάλασσες και τα ποτάμια και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Το αστεράκι μαθαίνει από πρώτο χέρι τη δράση του Στρατηγού κάβουρα, της Παχουλένιας φάλαινας, της Μπουρμπουλήθρας Θαλάσσιους και τόσων άλλων ηρώων που τα κατορθώματά τους γράφτηκαν με το μελάνι της Πέπης της σουπιάς. Όμως μπερδεύεται όταν βλέπει το συγγραφέα της ιστορίας να αφήνει το μολύβι και να παίρνει ενεργά μέρος στη δράση. Θα τα καταφέρει ο Ιπποκράτης να σώσει τον πλανήτη; Ποιοι θα τον βοηθήσουν; Και τι είναι αυτή η σημαία ΣΑΣ που κανένας από τους ισχυρούς της γης δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει;

Βραβευμένο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2007 με το βραβείο «Ελεύθερου μυθιστορήματος για παιδιά του δημοτικού»
 
«Το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους των κατοίκων του βυθού για την αντιμετώπισή του, ξεφεύγει εντελώς από τα κοινότυπα οικολογικά μυθιστορήματα, κάτω από την πένα μιας ταλαντούχου συγγραφέως.
Πρόκειται εδώ για ένα ευρηματικό και κεφάτο κείμενο, γεμάτο έμπνευση και ζωντάνια. Η χιουμοριστική πλοκή, ο πρωτότυπος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ηρώων και οι απολαυστικές εικόνες, συνθέτουν ένα ελκυστικό παιδικό μυθιστόρημα όπου με έξυπνο και ανάλαφρο τρόπο διοχετεύονται στον νεαρό αναγνώστη οι πολύτιμες πληροφορίες. Η Επιτροπή Βραβείων συγχαίρει από καρδιάς τη συγγραφέα».

Την Επιτροπή απαρτίζουν συγγραφείς της παιδικής λογοτεχνίας: Η Αγγελική Βαρελλά, η Ελένη Τσιάλτα, η Γιολάντα Πατεράκη, η Πόλυ Μηλιώρη, η Δομηνίκη Σάντη, η Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη. 

Κριτικές:

Блог http://webekm.com/ и още нещо.

Full premium theme for CMS

Bookmaker bet365 The best odds.