"Το ατύχημα του Αϊ-Βασίλη"

"Το ατύχημα του Αϊ-Βασίλη' στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ
28 Δεκεμβρίου 2005 07:18


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 29/12 στις 6 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο ΠΟΛΥΕΔΡΟ στην Πάτρα, οι ηθοποιοί Σ. Ζιδρόπουλος και Γ. Μαλλαβέτας θα ζωντανέψουν για τους μικρούς μας φίλους το νέο βιβλίο της Αναστασίας Ευσταθίου ‘Το ατύχημα του Αϊ-Βασίλη'.

Η παιδαγωγός και συγγραφέας, με τη δύναμη της φαντασίας ανασκευάζει χωρίς όμως να ανατρέπει, τον παραδοσιακό μύθο του καλοκάγαθου και ακούραστου παππούλη, δίνοντάς του μια σύγχρονη και ανθρώπινη διάσταση.

Την προτελευταία νύχτα του χρόνου, ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει τα δώρα στα παιδιά του πλανήτη. Όμως, η τουρμπομηχανή των δέκα ταράνδων φρακάρει στην καπνοδόχο του σπιτιού του μικρού Χρήστου. Ο χοντρομπαλούλης άγιος σκάει σαν καρπούζι πάνω στα ξύλα του τζακιού και ... τραυματίζεται σοβαρά. Τώρα ποιος θα αναλάβει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά που περιμένουν; Και πού θα βρεθούν τόσα δώρα; Την λύση θα προσπαθήσει να δώσει ο Κάλι Καλ, ο καλλιτέχνης καλικάντζαρος του Δωδεκαήμερου. Θα τα καταφέρει άραγε;

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέσα από αυτό το ευγενικό και διδακτικό παραμύθι, η συγγραφέας προτρέπει τα παιδιά στη χρήση της τεχνολογίας και στην αξιοποίηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εκμυστηρευθούν τις κρυφές τους επιθυμίες και να καταθέσουν την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα με προτάσεις-κατασκευές άχρηστων αντικειμένων.
Το βιβλίο της Αναστασίας Ευσταθίου, που θα παρουσιαστεί στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ, είναι ένα δώρο παιδικότητας για μικρούς και μεγάλους. Δεν έχετε παρά να το δεχτείτε!

Στο site της εφημερίδας ΣΤΥΞ: http://www.styga.gr/index.php?sid=5c9905caf1d5f6babbce91b0d3391d04&act=detail&article=1611

Блог http://webekm.com/ и още нещо.

Full premium theme for CMS

Bookmaker bet365 The best odds.