Λογοτεχνικό «ποντίκι»

Του δειλινού η απαλή απόλαυση, με της απαλής ηλικίας τον ανυπόκριτο δείκτη. Αλλού και για άλλους τα «μηνύματα» της... ορθοπεταλιάς. Εδώ, η γαλήνη και το όνειρο, η περισυλλογή και η ρέμβη πριν από το επόμενο ταξίδι...
Αφιερωμένη στους 290 «δημοσιογράφους» και «συγγραφείς», μαθητές 8-12 χρόνων από την Ελλάδα και την Κύπρο, που μετείχαν στον 2ο Διαδικτυακό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Βιβλιοπαμφαγονίας 2001-2002, με θέμα «Ενα έθιμο του τόπου μας», είναι η τελευταία επιμελημένη έκδοση της «Σύγχρονης Εκπαίδευσης» (τηλ.: 210-8823762) με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Με ένα "ποντίκι" στη χώρα των εθίμων».

Τον διαγωνισμό φιλοξένησε - διοργάνωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κ. Αναστασία Ευσταθίου, και η μεγάλη συμμετοχή σ' αυτόν καθώς και το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζομένων ενίσχυσαν και απέδειξαν το ζητούμενο: Σε μια εποχή που η διαχείριση της πληροφορίας με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών αποτελεί παιδαγωγική αρχή, οι μαθητές των σχολείων κατόρθωσαν να γίνουν δημοσιογράφοι, λαογράφοι και συγγραφείς• πέτυχαν να «παίξουν» με την παράδοση και την τεχνολογία, να παντρέψουν το παλιό με το καινούργιο. Παράλληλα, με την 210 σελίδων αναμνηστική έκδοση, που ήδη εστάλη σε κάθε σχολείο που συμμετείχε στο διαγωνισμό, μαζί με πακέτο τευχών της «Σύγχρονης Εκπαίδευσης» για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών, οργανωτές και εκδότης ελπίζουν πως οι μαθητές έχουν ακόμη μία καλή ευκαιρία να μπουν «στον αναντικατάστατο δημιουργικό χώρο του βιβλίου».

Στην χρήσιμη και χρηστική έκδοση περιλαμβάνονται γλαφυρές ιστορίες-ρεπορτάζ εμπνευσμένα από γνωστά έθιμα, σπάνια ελληνικά και ξένα έθιμα που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας, χριστουγεννιάτικες - πασχαλιάτικες - αποκριάτικες και άλλες παραδόσεις, αλλά και κλασικές γευστικές συνταγές από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα πάντα γραμμένα στο κομπιούτερ και με e-mail σταλμένα στην Ακράτα.

Αξιέπαινες πρωτοβουλίες, που με χαρά μαθαίνουμε πως θα συνεχιστούν, αφού και ο 3ος διαγωνισμός μέσω του διαδικτύου είναι στα σκαριά.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΔΥΡΑΣ

Блог http://webekm.com/ и още нещо.

Full premium theme for CMS

Bookmaker bet365 The best odds.