Η Ανεράιδα του Χελμού

Στα φθινοπωρινά ντύθηκε το ενδέκατο βιβλίο μου, Η Ανεράιδα του Χελμού, για να συναντήσει το αναγνωστικό κοινό. Μες στην καρδιά του Νοέμβρη κυκλοφόρησε με ΙSBN: 978-618-5151-27-0 από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

Γυναίκα είσαι και φαίνεσαι...

Εκδόθηκες μες στην καρδιά του Μάη από τις εκδόσεις «Πικραμένος» φορώντας στο μαλακό εξώφυλλο το πρόσωπο της Jeanne Hébuterne, της μεγάλης αγάπης του Αμεντέο Μοντιλιάνι. Το σχήμα σου είναι κομψό 14x23,5εκ. Μέσα στις 96 σελίδες, γυναίκα, αφηγείσαι την κοινή ζωή σου. Δεν είσαι μόνη όσο κι αν το διαλαλείς. Δίπλα σου, στο ίδιο σκηνικό της ζωής, ο σύντροφός σου αφηγείται κι αυτός τον κοινό σας βίο.

Γράμμα στη Μάνα της Διπλανής Πόρτας, εκδ. Ηδύφωνο

Με βασάνιζαν τα "λόγια" του χρόνια...
Οι αιτίες πολλές. Μια μάνα που έφυγε νωρίς. Μάνα κι εγώ. Οι μάνες της διπλανής μας πόρτας. Δόθηκαν και οι αφορμές. Σχολικές γιορτές προς τιμήν της. Μια εκδήλωση με θέμα τη μάνα.
Μα η πιο σπουδαία αφορμή απ' όλες είναι οι δύστυχοι καιροί. Αυτοί κουρδίζουν τις χορδές για να παίξει το τραγούδι και να γενεί βιβλίο. Για να στάξει μελάνι αντί για δάκρυ, για να γενούν εικόνες τα χρώματα της ψυχής.

Αλμανάκ Βιβλιοπαρουσιάσεων – «Βιβλιο-απο-δράσεων» 2012

 

Ο κύκλος των βιβλιοπαρουσιάσεων των παιδικών μου βιβλίων και των βιβλιοαποδράσεων για το 2012 έκλεισε. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους με προσκάλεσαν να ζωντανέψω με το δικό μου τρόπο τους ήρωες των βιβλίων μου, μου παραχώρησαν χώρο και χρόνο και μου έδωσαν τη δυνατότητα να «συναντηθώ» με τα παιδιά και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αγα-Πάμε Ανατολική Αιγιάλεια

Τις δυνάμεις τους συνένωσαν τρία δημοτικά σχολεία στα ανατολικά της Αιγιάλειας για να συμμετάσχουν στην καμπάνια του ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ «Αγαπώ και προβάλω τον τόπο μου» και να φτιάξουν την ταινία με τίτλο: «Αγα-Πάμε Ανατολική Αιγιάλεια- We Love Eastern Aigialeia».

Αποφοίτηση 2011

Σήμερα 15 Ιούνη, που όλη η Ελλάδα φλέγεται –δηλαδή φλέγεται εδώ και μήνες, άσχετο εάν δεν έβλεπαν τις φλόγες οι κυβερνήτες μας- εμείς στα σχολειά της πολύπαθης χώρας μας αποχαιρετίσαμε τους μαθητές του σχολείου μας. Το αντίο ήταν γλυκόπικρο. Κλάματα και ευχές έκαναν ακόμα πιο συγκινητική την ατμόσφαιρα.

@γαπουλίνια Χριστούγεννα

Ο Κάλι Καλ, ο αγαπημένος καλικάντζαρος μικρών και μεγάλων ξαναχτυπά την πόρτα της καρδιάς του αναγνωστικού κοινού με όπλα την αγάπη, τη θέληση, την επιμονή. Μετά το "Ατύχημα του Άι-Βασίλη" και τα "Χριστούγεννα στη Γελανδία" ένα ακόμα παιδικό χριστουγεννιάτικο μυθιστόρημα γεμάτο περιπέτεια και δράση από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη

Μια χώρα με προορισμό

Εκδρομή στην Ολλανδία τέλη Αυγούστου. Βροχή και συννεφιά όλο το τετραήμερο. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ντύνεσαι κατακαλόκαιρο σαν κρεμμύδι σε εκδρομή και να γυρίζεις πίσω τις βερμούδες και τα αμάνικα άθικτα. Ένας τσιγκούνης ήλιος αραιά και που μας έκανε τη χάρη αλλά όχι για πολύ.

Μελωδική γιορτή του βιβλίου

Δεν κοίταξα ούτε μια φορά το ρολόι. Κατά τις 10.45 μ.μ. που τελείωσε η εκδήλωση δεν ήθελα να σηκωθώ από την καρέκλα. Δεν ήθελα να ανάψουν  τα φώτα για να μην προδοθούν τα βουρκωμένα μάτια. Ήμουν ακόμα καθηλωμένη με ένα χειροκρότημα κι ένα χαμόγελο στα χείλια.

Οι λέξεις είχαν αποκτήσει βάρος, σκιά. Οι νότες τούς είχαν προσδώσει τα χάδια τόσων χρόνων. Οι λέξεις ήσαν που τραγουδούσαν ή τα μάτια των παιδιών εφήβων; Ακόμα κι ο ποιητής Πάμπλο Νερούντα, που ευθύνεται για τα παραπάνω λόγια, δεν θα ήξερε να απαντήσει αν ήταν εκεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, το Σαββατόβραδο της 2ης Απρίλη.