Η Ανεράιδα του Χελμού

Στα φθινοπωρινά ντύθηκε το ενδέκατο βιβλίο μου, Η Ανεράιδα του Χελμού, για να συναντήσει το αναγνωστικό κοινό. Μες στην καρδιά του Νοέμβρη κυκλοφόρησε με ΙSBN: 978-618-5151-27-0 από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη. Πρόκειται για μια ιστορία που μιλά για την αγάπη που έχει ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού, το ξωτικό Γερακάρι για τη Νηρηίδα, την ανεράιδα του, την κόρη του Χελμού. Γι’ αυτή την αγάπη τα βάζει με τα στοιχειά της φύσης. Ένα παραμύθι που μπορούν να διαβάσουν μικροί και μεγάλοι αναγνώστες.

Εμπνεύστηκα την ιστορία από τα γενέθλια της λίμνης. Το 2013 έκλεισε έναν αιώνα ζωής. Στις 55 σελίδες του το βιβλίο περιγράφει τη δημιουργία της λίμνης Τσιβλού. Η πλοκή ακολουθεί το χρονικό της κατολίσθησης μέχρι τη δημιουργία της λίμνης Τσιβλού με τη διαφορά ότι διάλεξα το δρόμο της παραμυθίας για να αφηγηθώ τα γεγονότα. Τα ονόματα των πρωταγωνιστών και οι «συγγενείς» τους είναι παρμένα από τη μυθολογία, την τοπική ιστορία αλλά και από τοπωνύμια της περιοχής. Μπορεί κανείς να βρει πληροφοριακά στοιχεία για τη λίμνη και την ιστορική Νωνάκριδα και παράλληλα να κάνει ένα μαγικό ταξίδι στην ιστορία, στη λαϊκή παράδοση, στη φύση.

Άπειρες ευχαριστίες προς την εκδοτική ομάδα που συνεργάζομαι τα τελευταία χρόνια. Όλους εκείνους τους ανθρώπους που αγκάλιασαν την ιδέα ενός βιβλίου που μιλά για τη δημιουργία μιας από τις νεαρότερες λίμνες της Ευρώπης και βρίσκεται στην Αιγιάλεια γη, τόπο καταγωγής μου. Την Κατερίνα Καραντζά και τον Κωνσταντίνο Γκότση, γιατί αγκάλιασαν την ιδέα μου και παρέδωσαν στο αναγνωστικό κοινό μια καλαίσθητη έκδοση. Τον Δημήτρη Καραδήμα που ανέλαβε τη γλωσσική επιμέλεια και με τις καίριες υποδείξεις του ένα ακόμα βιβλίο θα διατίθεται στα βιβλιοπωλεία. Το Ταχύτυπο για την προσεγμένη εκτύπωση και βιβλιοδεσία. Τον Αιγιώτη Ανδρέα Μεσσίνη, γιατί με τον μαγικό φακό του, δεν απαθανάτισε απλές εικόνες του φυσικού τοπίου, αλλά δημιούργησε ατμοσφαιρικά τοπία με φόντο τον έναστρο Αχαιό ουρανό. Στους φίλους που πρώτοι διάβασαν το χειρόγραφο και μου έλυσαν απορίες σχετικές με οικολογικά θέματα.

Ευχαριστώ, τέλος, τη δημοτική αρχή για την προσφορά αντιτύπων στους επίτιμους καλεσμένους της πολύ ενδιαφέρουσας διημερίδας στις 19-20 Νοέμβρη στη Ζαρούχλα με θέμα τη λίμνη, όπου και έγινε η α΄ παρουσίαση του βιβλίου.

Ευελπιστώ η ιστορία μου να συγκινήσει τους αναγνώστες όπως συγκίνησε κι εμένα η φύση και η ιστορία της ορεινής Αιγιάλειας.

Το βιβλίο διατίθεται και ηλεκτρονικά: http://kokkiniklostibooks.gr/book.php?id=582d9bc0dc66c

Блог http://webekm.com/ и още нещо.

Full premium theme for CMS

Bookmaker bet365 The best odds.