Ημερολόγιο 2010

Οδός Έρωτος

 

Εκείνος…
Πρώτα άσπρισε τον χιλιογραμμένο με συνθήματα τοίχο. Έσβηνε έτσι το παρελθόν του. Γύριζε νέα σελίδα. «ΧΑΙΡΕ ΠΟΤΕ» έγραψε και σαν τον κλέφτη έφυγε μέσα στη νύχτα. Η μαύρη μπογιά πιτσίλισε το παντελόνι του. Άνοιξε τον πρώτο σκουπιδοτενεκέ που είδε μπροστά του και πέταξε μέσα το πλατύ πινέλο και τους κουβάδες με τη λευκή και μαύρη μπογιά. Κράτησε μόνο την προσδοκία της ανταπόκρισής της για να περάσει τη νύχτα.

Γύρισε στο έρημο σπίτι. Περίμενε υπομονετικά ως το άλλο βράδυ. Κανένα μήνυμα. Το επόμενο ξαναβγήκε στον ίδιο δρόμο με καινούρια μαύρη μπογιά και πινέλο. Με καινούριο παντελόνι και καινούρια διάθεση. Με καινούριο σύνθημα κατά νου.
«ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΜΑΖΙ», έγραψε το πολιορκητικό πινέλο. Κοίταξε ψηλά. Ούτε το φως δεν είχε ανάψει ενώ εκείνος για χάρη της έβαφε τους μαντρότοιχους με συνθήματα σαν αντιστασιακός. Έφυγε πάλι σαν κυνηγημένος. Ανυπόμονος αλλά όχι απαισιόδοξος.
Εκείνη…
Το τρίτο βράδυ της ποιητικής της πολιορκίας, δεν άντεξε. Τον περίμενε με σβηστά φώτα έξω στη βεράντα. Το αναμμένο τσιγάρο τού έστελνε ηχηρή την παρουσία της.
Εκείνος…
Γεμάτος χαρά έγραψε σε όλο τον τοίχο: «ΕΠΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΣΟΥ». Θα τον συγχωρούσε η Κική Δημουλά για την προσθήκη εκείνου του «ΣΟΥ», σκέφτηκε.

Η τριήμερη πολιορκία  είχε λυθεί. Του χαμογέλασε. Από ψηλά τού έκανε νόημα να ανέβει στον 3ο όροφο. Είχε παραδοθεί αμαχητί στην ευρηματικότητα του έρωτά του.
Εκείνοι…
Διάβασαν μαζί τα συνθήματα. Ήταν η δική τους οδός. Η οδός Έρωτος. 


Αναστασία Ευσταθίου
Απρίλιος 2009 

Блог http://webekm.com/ и още нещо.

Full premium theme for CMS

Bookmaker bet365 The best odds.